ქვემოთ მოცემულია თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი ღორის ხორცისთვის 2017 წელს. თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი გამოითვლება ფორმულით: ადგილობრივი წარმოება შეფარდებული ადგილობრივ წარმოებას დამატებული იმპორტი, გამოკლებული ექსპორტი, გამრავლებული 100-ზე. ეს კოეფიციენტი გვიჩვენებს თუ რა დონეზე უზრუნველყოფს ქვეყანა მოცემულ პროდუქტზე საკუთარ მოთხოვნებს საკუთარი რესურსით და რამდენადაა ის დამოკიდებული იმპორტზე. ეს მონაცემები შეიძლება საინტერესო იყოს აგრომეწარმეობით დაინტერესებული პირებისთვის – ცხრილიდან ჩანს, თუ რამხელაა ადგილობრივი წარმოებით იმპორტის ჩანაცვლების პოტენციალი ან/და პროდუქტის საექსპორტოდ გაყიდვების პოტენციალი.
მაჩვენებლები | 2017 |
რესურსები (ათასი ტონა) | |
მარაგი წლის დასაწყისში | 1.5 |
ადგილობრივი წარმოება | 15.5 |
იმპორტი | 28.4 |
სულ რესურსები | 45.4 |
გამოყენება (ათასი ტონა) | |
სასურსათო მოხმარება | 43.0 |
დანაკარგები | 0.3 |
ექსპორტი | 0.4 |
მარაგი წლის ბოლოს | 1.7 |
მთლიანი გამოყენება (მარაგის ჩათვლით) | 45.4 |
თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი, % | 36.0 |
ამ ლინკზე შეგიძლიათ იხილოთ თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტები ღორის ხორცისთვის 2014-2016 წლებში.
***
სტატია შექმნილია სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის მონაცემთა საფუძველზე.
სტატიაზე ყველა საავტორო უფლება დაცულია. მისი სრულად ან ნაწილობრივ გამოქვეყნების შემთხვევაში მის დასაწყისში მიუთითეთ – “წყარო: business.org.ge”